Wednesday, June 7, 2017

F.A.Y.A.Q

Assalamualaikum. pertama sekali nak ucap alhamdulillah tak sangka dapat on balik blog ni since 2014 lagi last huhu. oh ya,FAYAQ. ni shortform yang menggabungkan semua huruf depan roommates aku dekat universiti ni. Fad,Ateng,Yaya,Ain dan kak Qila. sejak sept2016 lagi sebilik dan dah sebulu pun. setahun kenal, macam-macam dah kitorang buat. travelling, hiking, jogging dan semua la. boleh kata dah macam family kedua. 

Tapi bila nak masuk semester ketiga ni, kena duduk asrama luar. so boleh ajak kumpul housemate seramai 10 orang. Silap kitorg jugak tak cari awal awal then dah habis studyweek ramai dah cukup and kitorg masih belum cukup. penat cari tapi takda respond. Cadangnya nak duduk rumah sewa tp aku belum ada simpanan lagi, kalau bole taknak susahkan mak abah. nak tak nak keputusan kita kena berpecah, 3/2. sedih sangat. daripada sebilik yang penuh gurau senda termasuk bash dan kecaman, nanti sunyi tanpa mereka. belum pun masuk semester tiga seakan terasa semua tu. 

i'm sorry guys maybe keputusan aku tak dapat menyewa buat korang terpaksa redha dgn keputusan ni. harap persahabatan ni kekal sampai bila bila. faham sgt kalau dah tak sebilik mesti banyak rahsia yang tak dpt dikongsi, bila jumpa tak tahu nak cakap apa :'( 

gonna miss you guys, belajar baik baik ya. juga jangan berubah, nanti kalau duduk sekali balik harap FAYAQ is the same FAYAQ in 2016/17. 









Tuesday, February 4, 2014

KERJA PART TIME

assalamualaikum, apa khabar? harap semuanya sihat. tengok la apa yg latest aku post. hahaha, serius aku takdak masa nak update. bukan apa, lepas SPM hari tu terus aku g cari keja. aku tak betah la duk rumah lama-lama. kalau aku kerja, duit masyuk, kalau duk rumah aku banyak tido lepas tu aku layan cerita korea. tambah pulak masa lapang punya banyak, memang banyak la masa aku layan SBS World (395) tu. back to the point, kerja pertama yg aku mohon ialah kerja di kilang silitech. aku kerja dari 9.12.13 hingga 6.1.14. dapat la dalam rm500 lebih. aku berhenti pun bersebab. lepas tu aku cari kerja lagi, aku dapat pulak kerja packing sayur kt sebuah kebun sayur ni. dekat sikit dengan rumah, jadi waktu rehat aku boleh balik rumah, malas aku nak bawak bekal. tapi aku terpaksa berhenti sebab aku alergik suhu sejuk. kena pulak sayur kan basah. 2 minggu ja aku kerja situ. tangan mengelupas teruk. malam hari yg aku berhenti kerja tu, aku g farmasi nak amik ubat utk tangan aku yg mengelupas tu. tiba-tiba, akak farmasi tu cakap ' kalau dah tahan sejuk, kenapa g kerja jugak dekat situ..nak x kerja dkt sini? kebetulan bos nak pakai pekerja part time..' aku kemain seronok la dengar berita tu. terus aku setuju dan tinggalkan no telefon. sehari lepas tu, dapat mesej aku perlu ditemuduga pd 4.2.14 pd pukul 9 malam dekat farmasi tu. Alhamdulillah, hangpa doakan aku dapat ya kerja tu. Amin...

Friday, June 14, 2013

*
Alhamdulillah..Syukur ke hadrat ilahi kerana dengan rahmat-NYa, Farisha berjaya menganjurkan
"1st Big Giveaway Diari Sedetik Lebih Farisha"
bersempena pertengahan tahun 2013
Kejap je masa berlalu,kan?

Pencarian Sponsor telah dimulakan pada 22/04/2013 dalam entry INI. Mula-mula nak mencari sponsor, teragak2 jugak takut tiada yang sudi sponsor. Tapi alhamdulillah, sponsor semua amat baik hati dan sporting! Terima kasih yang tidak terhingga diucapkan kepada sponsor-sponsor kerana menyokong 1st Big Giveaway ini

Jadi, pada hari ni, 15/05/2013 rasmilah pembukaan Big Giveaway ^.^ 
(sambil ambil mood potong ribbon merah..hehe).. 
Audience...Please Clapping your hands! :) Clap! Clap! Clap!!

Hadiah berjumlah RM 800.00 untuk dimenangi!! 
50 pemenang utama di cari!

Para peserta dikehendaki JUJUR ketika melakukan tugasan yang diberi. Semua tugasan adalah WAJIB sebab Hadiah yang akan diberi adalah berbaloi dengan usaha korang menyiapkan tugasan
(Seandainya korang menang Hadiah GA dari Sponsor yang terlibat dan didapati korang tak follow Blog/ like Facebook /add friend Facebook sponsor tersebut, automatik hadiah akan terbatal dan digantikan dengan pemenang baru)

Antara syarat-syarat penyertaan :-
1) Mempunyai blog dan Warganegara Malaysia.
2) Tinggal di Malaysia
3) Follow blog ini (untuk mengetahui update terkini GA)
4) Follow, Add Friend dan like sponsor.
5) Paling Wajib - Copy coding yang telah disediakan dan pastekan di ruangan HTML.
6) Letakkan URL entri di ruangan komen di bawah.

[1. klik pada Html 2. paste coding entry 3. tekan compose . 4 klik publish]  


Follow Blog Sponsor




Like Fan Page Sponsor





 Add Friend Facebook Sponsor


BEUTSKIN ESSENCE DATYN MIA 
NATURACTOR COLLECTIONS 
CAPTURE BOOTH 
MAKAN COKELAT ZAI 
NATURACTOR COSMETICS 
(**tambahan - sila like & share mana2 gambar produk dalam album sponsor Naturactor ini**)
MAKAN COKELAT ZAI 
NUR IZZUREEN 
SITI NOR AMIERA 

Klik Iklan Sponsor 
 (tunggu sehingga habis loading)


http://bit.ly/14ZrpY1
 http://bit.ly/ZP9QVX
http://my.sharings.cc/syaika/share/SmoothManageable/
http://my.sharings.cc/syaika/share/LibresseShineOn

Follow Twitter 



Hadiah-Hadiah Terhebat


Top Referral x 1

 1) Produk SNE (Excel Tea) bernilai RM75 + 1 hamper cenderahati bernilai RM20 + 1 keahlian percuma SNE
+
2) Jam Dinding Limited Edition (Customized) bernilai RM 25 + Percuma Baucer RM50 bagi pembelian Kad Kahwin
+
3) 2 pcs Book Mark Limited Edition Bear Comel


 Hadiah Cabutan Random.org


Vital Energy Q10 Lotion (Toner) + Compressed Mask bernilai RM 85 x 1 pemenang
Vital Energy Whitening Lotion (Toner) bernilai RM 80 x 1 pemenang
Serbuk Cheeze bernilai RM 75 x 1 pemenang
Set Kecantikan 3 In 1 Nour Ain bernilai RM 52 x 1 pemenang
Shawl Half Moon Sakura bernilai RM 45 x 1 pemenang
Mini Fondue Porselin bernilai RM 45 x 1 pemenang
Adjustable Slimming Belt bernilai RM 40 x 1 pemenang
Wangian Kasturi Puteh Syifa bernilai RM 35.90 x 1 pemenang
 Kain Pasang Cotton bernilai RM 30 x 1 pemenang
Jam Dinding Limited Edition (Customized) bernilai RM 25 x 4 pemenang
Chocolate Love Box bernilai Rm 25 x 1 pemenang
Shisheido Black Mask 5 pcs bernilai RM 18 x 1 pemenang
Top Up RM 10 x 4 pemenang
Top Up RM 5 x 3 pemenang
2 pcs Book Mark Limited Edition Bear Comel x 11 pemenang 
Baucer Anis Felt Craft 10% x 3 pemenang
Header Blog x 5 pemenang



Hadiah Saguhati Random.org

Review Blog x 8 pemenang

KLIK GAMBAR UNTUK LIHAT HADIAH

Rajin-rajin la korang promote GA ni ye sebab Farisha nak cari banyak pemenang!!
Di samping tu, korang berpeluang menang hadiah Top Referral bernilai RM 170!!

**Sepanjang 1st Big Giveaway ini dijalankan, akan terdapat promosi + hadiah percuma yang akan diberikan kepada pengomen yang bertuah oleh Para Sponsor! Nak tahu entry yang mana?
Tunggu! *-*

Tarikh Tamat  : 15/06/2013, jam 12 tengah malam
Pemenang akan di umumkan pada 18/06/2013

Sekian Terima Kasih 

 
*

Sunday, June 9, 2013

Mega Giveaway by Cik Hawa

ASSAALAMUALAIKUM WARAHMATULLAHI WABARAKAATUH

Korang! Jom join Mega Giveaway by Cik Hawa yang julung-julung kali ini. Banyak hadiah lumayan dan menarik menanti anda :D

click banner untuk join.

Mega Giveaway by Cik Hawa ini disponsor oleh Mayini, Deena, Memey, Isamudin Isa, Syauqah, Mastura, Nur Zack, Simple Syara, Adam Faiz, Haida, Nyamuk Terbang, Ifah Dafila, Kaqyonk Fauzi, Mazni, Eymasu, Bubu Lalola, Cikgu Hailmi, Nur Zahirah

syarat-syarat yang dah diikut :


gambar pun dah like, done!